Ontdek uw potentieel

Ontdek uw potentieel en bereik meer in het leven

Bouw uw basis om uw volledige potentieel te bereiken

In 1943 publiceerde de Amerikaanse psycholoog Abraham Maslow een paper, “A Theory of Human Motivation”, in het tijdschrift Psychological Review. In dit artikel beschreef hij zijn populaire ‘hiërarchie van behoeftenmodel’.

Volgens Maslow, als u de top van de piramide wilt bereiken en uw volledige potentieel wilt benutten, moet u eerst een solide basis bouwen. Hieronder ziet u de bouwstenen voor uw fundering.

Fysieke bewaking
De eerste twee blokken hebben betrekking op basisbehoeften en veiligheid. Met een lege maag en bedreigingen op de loer blijft er geen tijd over om zich druk te maken over zaken van een hogere orde.

Emotionele zekerheid
Het derde blok in de piramide heeft betrekking op emotionele veiligheid. De behoefte om erbij te horen is een cruciaal overlevingsmechanisme dat ons als kind veilig en geïntegreerd in het gezin houdt.

Als volwassene hebben we de fysieke veiligheid die het gezin biedt niet meer nodig. Maar we zijn nog steeds sociale dieren, en het gevoel erbij te horen is cruciaal voor ons mentale welzijn.

Omgeving
Een omgeving die rijk is aan hulpbronnen is een andere belangrijke factor.

Toegang hebben tot informatie en middelen die ons helpen ons volledige potentieel te benutten, is een cruciaal onderdeel voor succes.

Manier van denken
De laatste twee blokken van de piramide van Maslow hebben betrekking op mindset.

Mindset is vaak de hoogste berg die moet worden beklommen als het gaat om het bereiken van ons volledige potentieel.

Wat zijn uw interne obstakels om uw volledige potentieel te bereiken?